понеділок, 27 березня 2017 р.

Відбулася зустріч з представниками Міжнародного освітнього центру «Фелісія» (м. Полтава) та професором Університету економіки міста Бидгощ (Республіка Польща) Світланою Кашубою

23 березня у Пункті європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів відбулася зустріч з представниками Міжнародного освітнього центру «Фелісія» (м. Полтава) та професором Університету економіки міста Бидгощ (Республіка Польща) Світланою Кашубою.

 Дедалі більше полтавських абітурієнтів цікавиться можливістю отримати освіту в країнах Європи. Адже навчання в сусідніх країнах дозволяє не тільки побачити світ, набути навичок самостійного життя, але й отримати європейський диплом, який дозволяє без довгої процедури нострифікації працювати як у себе на Батьківщині, так і в будь-якій країні Європи.
Зустріч, яка була ініційована Альоною Катаєвою, директором Міжнародного освітнього центру «Фелісія» та Ларисою Лисенко, координатором Пункту європейської інформації, відвідало близько ста п’ятдесяти учнів полтавських шкіл та їх батьків.
Світлана Кашуба, професор Університету економіки м. Бидгощ (Республіка Польща), яка завітала цього дня до Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, розповіла присутнім про місцезнаходження Бидгоща, про умови проживання і навчання в Польщі. 
Пані Світлана презентувала ряд факультетів, що діють в Університеті і проінформувала майбутніх студентів щодо сучасних професій, які користуються попитом серед європейської молоді: IT-технології, туризм, готельна справа тощо. Також вона відповіла на питання присутніх щодо можливості навчання англійською мовою в ВНЗ Польщі.
Далі настав час для скайп-спілкування.
Мар’яна Павлишин, начальник відділу рекрутації Університету логістики міста Познані (Республіка Польща), презентувала перший у Польщі вищий навчальний заклад з логістики, який за рівнем надання освітніх послуг входить до загальнопольського рейтингу «Перспективи 2015». 

Спілкувалися учасники зустрічі й з Наталією Лебедєвою, проректором навчальної частини мовної школи міста Банська Бистриця (Словацька республіка).
Мовна школа міста Банська Бистриця пропонує спеціальні програми, розроблені для слухачів з України. За словами пані Наталії, більшість випускників Мовної школи стають успішними студентами вищих навчальних закладів Словакії.
Зустріч у Пункті європейської інформації, яка відбулася 23 березня була цікавою й інформаційно насиченою. Без сумніву, вона допоможе майбутнім абітурієнтам обрати майбутню професію.



Немає коментарів:

Дописати коментар