четвер, 2 березня 2017 р.

Ура! Виставка «Мрій! Читай! Мандруй!» в ПОУНБ імені І. П. Котляревського!

«Потрібно, щоб світ заповнили мандрівники з рюкзаками, що відмовляються підкорятися загальній вимозі споживання продукції, згідно з якою люди повинні працювати заради привілею споживати все це барахло, яке їм насправді зовсім ні до чого. Переді мною встає грандіозне бачення рюкзачної революції, тисячі і навіть мільйони молодих людей подорожують з рюкзаками за спиною, підіймаються в гори, пишуть вірші, які приходять їм в голову, тому що вони добрі і, роблячи дивні вчинки, вони підтримують відчуття вічної волі в кожному, в усіх живих істотах». (Джек Керуак «У дорозі»)

27 лютого у Пункті європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, відкрилася виставка-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!». Виставку створено в рамках реалізації проекту Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації «Display— кросинг 2017».
На участь у виставці-подорожі, яка буде експонуватися у багатьох куточках України, бібліотеки різних типів та рівнів подали 146 заявок.
Наша бібліотека перейняла естафету однією з перших.
Розділ, яким відкривається виставка, запрошує користувачів Бібліотеки здійснити цікаву мандрівку разом з героями улюблених книг, адже він так і називається «Бібліотечні мандри з героями книг». Кожен бажаючий, не докладаючи великих зусиль і не витрачаючи кошти на придбання квитків, може здійснити подорож своєї мрії. Бажаєте мандрувати разом з гомерівським Одіссеєм морями Древньої Еллади? Немає питань! А може все життя мріяли скуштувати піратської романтики? Тоді вам до команди капітана Блада! А як щодо підкорення суворої Півночі разом з героями Джека Лондона? І без сумніву, подорож країнами Південної Америки з навіженим Максом та його другом Тьомиком стане вашим  найяскравішим спогадом на все життя. Справжнім жінкам рекомендуємо вирушити у мандрівку за маршрутом «Їсти, молитися, кохати».
Наступний розділ виставки ‒ «Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах». Тут представлені видання про Полтаву, область та про Україну загалом.
Розділ «Спогади та враження» є родзинкою нашої експозиції. У нас спогадів та вражень набралася аж ціла валіза! Тут і фото затишної Любляни, і венеціанська хустка-карта, і віяло, яке дарувало прохолоду на гарячих азовських та чорноморських курортах України. Хіба ж можна перерахувати усі спогади і враження? Мабуть  ні, адже їх так багато і вони такі яскраві.










Та що там розказувати, просто приходьте і обирайте потрібне, як це вже зробили наші найспритніші користувачі, які відвідали книжкову експозицію в перші дні її роботи і залишили відгуки про свої враження.


Немає коментарів:

Дописати коментар