четвер, 2 грудня 2021 р.

Година спілкування "Байдужість - найстрашніший ворог людства"



    2 грудня 2021 року у Центрі (Пункті) європейської інформації відбулася година спілкування «Байдужість – найстрашніший ворог людства», присвячена Міжнародному дню людей з інвалідністю. Учасниками години спілкування стали учні 7 класу гімназії №8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради. 

    Ще Бернард Шоу писав, що гірший злочин, який ми можемо зробити по відношенню до людей, – це не ненавидіти їх, а ставитися до них байдуже. Якщо людина відчуває ненависть, то той, кого вона ненавидить, існує для неї, тобто ще не все втрачено. Ще можна з’ясувати стосунки, спробувати зрозуміти, як і що виправити, як вплинути на ситуацію. Байдужість – страшна хвороба сучасного суспільства. Саме з її мовчазної згоди трапляються великі лиха, катастрофи  і різні людські страждання. Бо вона закриває серця, присипляє совість, робить людей «сліпими і глухими».

    Про добро і зло, радість і смуток, розбиті мрії і наполегливу працю  говорили під час години спілкування. Перед очима присутніх пролітали століття, роки, одне за одним змінювалися  імена відомих людей на слайдах презентації. Згадали Марію Башкірцеву і Скотта Гамільтона, Ніка Вуйчича і Гораціо Нельсона, Стівена Ґокінга і Івана Ганзеру – людей, які незважаючи на труднощі і перепони на життєвому  шляху, досягли успіху, дісталися вершин, стали знаменитими.

    Семикласники не тільки уважно слухали, а й доповнювали розповідь ведучої, активно відповідали на поставлені запитання. Наприкінці заходу із задоволенням та зацікавленням переглядали спеціально підібрані для них книги.

    Годину спілкування підготувала і провела Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації. Світлини – Наталії Рой, бібліотекарки відділу обслуговування користувачів.





1 коментар:

  1. Респект Центру європейської інформації в особі Тетяни Гусар за змістовні вебінари, заходи, години спілкування. Не один рік співпрацюю з пані Тетяною. І кожен раз дивуюсь тій енергії, тому креативу, тій доброті, людяності, обізнаності цієї тендітної людини, яка може зацікавити своїми розповідями, стилем викладення та подачі інформації кожного. Тому і не дивно, що збирає великі аудиторії. Успіхів та процвітання вашому Центру.

    ВідповістиВидалити