четвер, 25 листопада 2021 р.

Вечір-знайомство «Душі людської доброта»



    Всі ми живемо в суспільстві, багато спілкуємося, кожен день зустрічаємо нових людей. Останнім часом  все частіше чуємо про таке поняття як «толерантність». Толерантність – термін, що означає терпимість до іншого світогляду, поведінки та звичаїв. Водночас, толерантність – це активна життєва позиція, дотримання загальнолюдських цінностей: милосердя, доброзичливості, співчуття. Чи вміємо ми приходити на допомогу тим, хто її потребує? 
     Про волонтерство як спосіб життя йшла мова під час вечора-знайомства «Душі людської доброта», присвяченого Міжнародному дню толерантності. Учасниками заходу стали студенти І курсу Полтавського фахового кооперативного коледжу, які навчаються за спеціальністю право.
     Зоя Воронянська, відома полтавська волонтерка з ГО «Агенція сталого розвитку», розповіла присутнім про напрями своєї діяльності: це і допомога військовим, які перебувають на фронті, це і підтримка притулків для тварин, а також благодійність. Ірина Коноз, екоактивістка, координаторка проєкту «Екоцінності», поділилася із студентами цікавою інформацією  про своє життя в стилі еко, неординарні проєкти  Poltava Volunteer Community. Також гості вечора розповіли про свої здобутки: Ірину Коноз визнали Кращим волонтером м.Полтави 2019 року, Зоя Воронянська не один раз отримувала подяки за свої унікальні, творчі, патріотичні розписи з музеїв України.
    Полтавки запропонували студентам спробувати свої сили у волонтерстві. Адже для того, щоб стати волонтером не потрібні досвід чи спеціальна освіта. Потрібно лише бажання допомагати тим, хто цього потребує.
    Вечір-знайомство підготувала та провела Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації відділу обслуговування користувачів.
    Світлини – Наталія Рой, бібліотекарка відділу.


Немає коментарів:

Дописати коментар