четвер, 23 грудня 2021 р.

Клуб європейського кіно


Перегляд та обговорення мелодрами режисера 

Френка Капри «Це прекрасне життя»

Про любов і ненависть, добро і зло, веселі новорічні свята і сірі, часом жорстокі будні говорили 22 грудня 2021 року в Клубі європейського кіно. Цього разу шанувальники кіномистецтва зібралися, щоб переглянути культову стрічку американського режисера Френка Капри «Це прекрасне життя». Цей фільм у кінотеатрах США вперше показали 20 грудня 1946 року. Популярність мелодрама здобула лише  в 70-х роках ХХ століття – стала «різдвяною казкою» для глядачів в багатьох країнах світу. Взагалі, «Це прекрасне життя» – це фільм-маніфест, фільм-легенда, фільм-мрія.

 Джордж Бейлі, житель невеликого містечка Бедфорд Фолз, настільки засмучений проблемами, що думає про самогубство в переддень Різдва. Він з дитинства  мріяв подорожувати, щоб  побачити світ, отримати гарну освіту, але обставини та добре серце не дали йому залишити рідне місто. Несподівано на порятунок Джорджу приходить ангел-охоронець Клеренс, який прагне отримати крила.

У головних ролях знімалися зірки Голлівуду: актор-легенда Джеймс Стюарт та красуня Донна Рід. 

Події, що розгорталися на екрані, настільки захопили глядачів, що дві години пролетіли непомітно. Після перегляду говорили про філософське наповнення стрічки, яке змушує замислитися над сенсом людського буття; милосердя і добро в житті кожної людини.

Захід підготувала і провела Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.




Немає коментарів:

Дописати коментар