середа, 15 травня 2024 р.

Лекція: «Поліція України та країн Європи: єднання заради безпеки»

15 травня 2024 року, в рамках циклу заходів до Дня Європи, в Центрі європейської інформації відбулася лекція "Поліція України та країн Європи: єднання заради безпеки". Захід, який викликав значний інтерес серед здобувачів освіти Полтавського державного медичного університету, став платформою для обговорення актуальних питань співпраці правоохоронних органів України та Європи.

Лекторка – начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Полтавській області Марина Зінюха, розкрила перед аудиторією цілий спектр тем, пов'язаних з діяльністю вітчизняної поліції та Європолу.




Слухачі дізналися про:

  • Призначення та мандат Європолу: спільна робота з країнами-членами ЄС для боротьби з серйозною організованою злочинністю, що має транскордонний характер.
  • Відмінності між Європолом та Інтерполом: Європол зосереджений на злочинах, вчинених в межах ЄС, а Інтерпол має глобальну сферу діяльності.
  • Функції Європолу: збір розвідданих, аналіз інформації, координація операцій, надання підтримки та навчання національним правоохоронним органам.
  • Умови успішної та плідної співпраці: обмін інформацією, взаємодовіра, координація зусиль, гармонізація законодавства.

Лекція супроводжувалася цікавими прикладами та практичними кейсами, що зробило її динамічною та інформативною.


В ході лекції студенти мали можливість поставити лекторці запитання, на які отримали ґрунтовні та розгорнуті відповіді.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар