середу, 24 січня 2024 р.

Пепегляд та обговорення іспанського мюзиклу "Нехай говорять"

 

24 січня 2024 року в Клубі європейського кіно відбулися перегляд та обговорення іспанського мюзиклу «Нехай говорять» від режисера та сценариста Маріо Камуса.



 





Зворушлива кіноепопея про дивний перебіг подій та непередбачувані ситуації, що трапляються в нашому житті, про непрості стосунки між людьми, про красу і гармонію почуттів між ними. В основу сюжету картини покладена історія кохання відомого молодого співака до простої дівчини. 

Головну роль у фільмі виконав іспанський співак Мігель Рафаель Мартос Санчес, який зіграв у стрічці самого себе. 

Народився герой нашої оповіді 5 травня 1943 року в місті Лінарисі (Андалусія, Іспанія). Батько працював каменярем, мати – у пекарні. Коли хлопчику минув рік, родина переїхала до Мадриду. Здібності до музики проявилися у Рафаеля доволі рано. У віці трьох років він почав співати, а у дев’ять – батьки віддали обдаровану дитину до хору. З десяти років Рафаель приймав участь у різноманітних  дитячих пісенних фестивалях, в яких неодмінно завойовував лише призові місця. Неодноразовий учасник конкурсів на «Євробаченні». На Батьківщині Рафаеля називали «андалузьким соловейком». Велику популярність співак здобув в країнах Латинської Америки як актор і телеведучий музичних шоу. За свою сценічну кар’єру (це, майже, 65 років) випустив велику кількість золотих, платинових дисків (є навіть, один урановий диск).

Аудиторії фільм сподобався. Особливо полонили глядацькі серця ліричні балади про краєвиди сонячної Іспанії та пісні-сповіді про любов та розлуку у виконанні андалузького соловейка. Присутні були дуже вдячні творцям фільму за можливість доторкнутися до класики європейського кінематографу та за відчуття приємної ностальгії по минулому, такому прекрасному і далекому водночас…   














  

Немає коментарів:

Дописати коментар