середу, 6 грудня 2023 р.

Година інформації з елементами тренінгу "Разом проти насилля"

 5 грудня 2023 року в Центрі (Пункті) європейської інформації відбулася інформаційна година з елементами тренінгу «Разом проти насилля». Насильство – мабуть, одна з найболючіших проблем, яка впродовж останніх років дедалі загострюється та все більше привертає до себе увагу. З цим ганебним явищем пов’язано дуже багато з того, що відбувається зараз у сучасному світі. Довготривалий час проблема насильства була прерогативою правоохоронних органів і розглядалась як різновид злочинів. Сьогодні ж проблемі насильства все більше уваги приділяють засоби масової інформації і сучасні науковці та й саме суспільство наразі займає активну позицію щодо її обговорення та вирішення.

Звідки у людей бажання пригнічувати інших? Чому одні вважають себе занадто зарозумілими, щоб домінувати над тими, хто знаходиться поруч? Як захистити себе від згубних проявів насильницьких дій? На ці та інші питання спробував дати вичерпні відповіді спікер заходу – інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Полтавській області Руслан Возниця. До участі в заході ми запросили учнів 7-го класу Гімназії № 14 «Здоров’я» на чолі з класною керівничкою Наталією Пилипенко. 


Пан Руслан розкрив зміст терміну «насильство»; визначив його ознаки, види, форми, реалії та наслідки; охарактеризував причини виникнення жорстокості, агресії, ненависті по відношенню до інших; надав роз’яснення, яким чином можна відрізнити конфлікт від насилля; проаналізував його юридичні аспекти; розповів про служби допомоги постраждалим від насилля; надав рекомендації, яких слід дотримуватися особам, що зазнали насилля. Також наш гість навів приклади зі своєї власної практики роботи з потерпілими, прокоментував їхні історії з життя, наголосивши при цьому: насильницькі дії не завжди можна побачити, в більшості випадків вони є прихованими від оточуючих під страхом або почуттям сорому, тому Руслан Возниця детально зупинився на шляхах запобігання та подолання насилля в сім’ї, школі, на вулиці.

Зустріч була цікавою, змістовною, жвавою. Учні весь час ставили питання доповідачеві, дискутували з ним, тим самим засвідчили небайдужість до заданої теми. Наприкінці заходу обидві сторони були задоволені спілкуванням і виявили бажання зустрітися ще не раз. 


                      

                             

Підготувала координаторка Центру (Пункту) європейської інформації Наталія Рой.

Немає коментарів:

Дописати коментар