четвер, 17 серпня 2023 р.

Перегляд та обговорення мелодрами італійського режисера Франко Костеллано "Приборкання норовливого"

Вже вкотре зібрав своїх шанувальників Клуб європейського кіно, який діє при Центрі (Пункті) європейської інформації у відділі обслуговування користувачів. 16 серпня 2023 року ми переглядали та обговорювали романтичну мелодраму режисера Франко Костеллано «Приборкання норовливого» (Італія, 1980 рік).


Сюжет стрічки розгортається в італійському селищі Равіньяно, розташованого неподалік від маленького рибальського містечка Портофіно. Головний герой фільму – сорокарічний фермер на ім'я Еліа. Він має досить кепський і зухвалий характер, зневажає жінок, вважає їх досить легковажними істотами, яким не можна довіряти. В жодному разі. Тому, як наслідок – досі неодружений. Однак Еліа досить прихильно ставиться до навколишнього середовища: полює на мисливців, захищає всіх тварин і птахів, опікується ними.

Якось, одного разу, головному герою доводиться надати притулок молодій і привабливій дівчині Лізі. Її, відверто кажучи, вражає нетовариськість і усамітнений спосіб життя Еліа. Пані робить спробу приборкати норовливого чоловіка. Чим більше Ліза спілкується з Еліа, тим більше його важкий характер привертає її. Усе закінчується хепі-ендом – Елія закохується в Лізу і вони одружуються…

На протидію своєму екранному персонажу Адріано Челентано – виконавець ролі норовливого – дуже щасливий у шлюбі: зі своєю дружиною – актрисою Клаудією Морі – вони живуть разом вже понад 60 років. І щасливий не тільки в особистому житті. Популярність співака, кіноактора, ведучого телепрограм, композитора, режисера, продюсера і громадського діяча Адріано Челентано триває теж приблизно 60 років і набирає дедалі все більше і більше обертів.

Актор народився 6 січня 1938 року в Мілані, в небагатій родині. Через нестачу грошей залишив школу і рано почав працювати. Деякий період був і електриком, і вантажником, і сантехніком, і помічником годинникаря. Незважаючи на тяжке існування, хлопець завжди випромінював оптимізм. Фортуна посміхнулася йому на початку 50-х років ХХ століття, коли Адріано вдалося стати переможцем розважального конкурсу двійників, що проходив у Римі і отримати приз на суму 100 000 лір. Відтоді розпочалася і успішно продовжується до наших днів зоряна кар’єра Майстра. Йому таланило усюди – в кіно, в театрі і на музичному Олімпі… До речі, Адріано ще й прекрасний танцюрист – за вміння віртуозно рухатися під виконання своїх ритмічних композицій, отримав прізвисько «Пружина».

Присутні були задоволені переглядом картини. Час від часу лунали захоплені вигуки і влучні коментарі. Дякуємо всій знімальній групі за високий професіоналізм та чудову роботу.





Координаторка Центру (Пункту) європейської інформації Наталія Рой. Фото Наталії Рой та провідної бібліотекарки відділу обслуговування користувачів Алли Кириленко.   






Немає коментарів:

Дописати коментар