четвер, 10 серпня 2023 р.

                             Книжковий мікс  "Прокачай мозок"

До Міжнародного дня молоді, котрий відзначається в Україні 12 серпня 2023 року, Центр (Пункт) європейської інформації пропонує до перегляду книжковий мікс «Прокачай мозок».

Видання, представлені на експозиції, містять інтригуючу інформацію про найскладніший та найдосконаліший мікрокосмос у Всесвіті – людський мозок. Як він працює? Питання риторичне, ще не кінця розгадане наукою. Мозок визначає нашу індивідуальність, дає змогу розуміти одне одного, опановувати навколишнє середовище. Чому одні люди легко відмовляються від спокус, а інші не в змозі їм протистояти? Яким чином ми успадковуємо хист та здібності до окремих занять? Як впливають на наш мозок медитація, сон, масаж, фізичні вправи, приємне відчуття спокою, спека, холод? Як ми мріємо, навчаємося, запам’ятовуємо або пригадуємо щось? Як правильно готувати страви та харчуватися для ментального здоров’я мозку?

   
  
   
   
                         

Мозок керує всіма органами тіла і виконує безліч важливих справ! Без нього ми не здатні нічого зробити. Книги, що покликані розкрити секрети діяльності вищої нервової системи людини – це захопливі розповіді про неймовірно цікаві дослідження, котрі проводяться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології. Автори монографій – провідні спеціалісти в галузі сучасної клінічної психології України, Європи, США та Австралії – у легкій, невимушеній, дотепній формі, інколи з гумором, говорять про штучний інтелект, функціональну магнітно-резонансну томографію, передавання нейронами електричного імпульсу, а також пояснюють сутність роботи мозку й показують, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навичок, боротьба з невиліковними на сьогоднішній день хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) здатні змінити наше життя на краще. Вчені глибоко занурились у розкриття таємниць нашого «внутрішнього скарбу» і пильно стежать за тенденціями його розвитку, тож читачі матимуть унікальну можливість зазирнути у майбутнє.
 

Ми – це наш мозок. І він чекає, коли ми зможемо використовувати його потенціал на повну. Порада від фахівців – спробувати влаштувати собі «мозковий штурм» за допомогою: вправ для креативного письма, тестів для розумової аргументації, розвивальних ігор та головокруток, математичних прикладів і задачок для гуманітаріїв. Всі завдання вміщено в бестселерах. 

Сподіваємося, книжковий мікс стане в нагоді не тільки юним користувачам, а й буде корисним та пізнавальним для відвідувачів всіх вікових категорій.


  

Запрошуємо завітати на перегляд з 10 серпня по 22 вересня 2023 року. 
Координаторка Центру (Пункту) європейської інформації Наталія Рой.
 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар