неділю, 7 травня 2023 р.

     Екологічний квест "Вартові майбутнього"


22 квітня в усьому світі відзначається Міжнародний день Матері-Землі. Його мета – спроба єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища. Щоб ще раз нагадати про необхідність збереження навколишнього середовища і планети в цілому
 працівники Центру (Пункту) європейської інформації 5 травня провели екологічний квест «Вартові майбутнього», до участі в якому були запрошені учні 7-х та 8-х класів Полтавської гімназії № 12. 

Як відомо, квест  це  гра, під час якої потрібно знайти вирішення для загадок і виконати низку завдань, щоб досягти мети. 

Діти були поділені на дві команди:

1. «Тюбики» (капітан – Тимофій Сердюк);

2. «Владики» (капітан – Владислав Левшин).


 




По черзі гравці відвідали п’ять станцій (зупинок):


1. «Господарі планети» (відділ обслуговування користувачів);


2. «Зелені долоньки» (відділ абонемента);




3. «Царина квітів» (відділ природничих і аграрних наук);




4. «Охоронці природи» (відділ документів іноземними мовами);




5. «Лісова галявина» (відділ краєзнавства).

На кожній станції учням пропонувалися різноманітні завдання, які вони енергійно і жваво виконували, демонструючи при цьому ерудицію, кмітливість і винахідливість. Змагання проходили в теплій, дружній атмосфері спортивного азарту, часто лунали сміх та дотепні жарти. По закінченню гри, в якості призів, школярі отримали кольорові ручки та цукерки. Всі лишились задоволені.

Маємо надію, що спонукали учнів замислитись ще раз над тим, як важливо шанобливо ставитися до навколишнього середовища і пам'ятати, що Земля    Батьківщина всіх народів світу. Дбайливе відношення до природи  вагомий крок кожного свідомого українця у справі захисту планети від шкідливого забруднення. Найголовніше  навчити цьому дітей  майбутніх господарів Землі!    

Щира подяка всім, хто взяв участь у квесті: учням, їхнім вчителям, відділам Бібліотеки. 

Організація заходу та світлини координаторки Центру (Пункту) європейської інформації Наталії Рой та провідної бібліотекарки відділу обслуговування користувачів Алли Кириленко.       

  

Немає коментарів:

Дописати коментар