пʼятницю, 19 травня 2023 р.

                     Презентація книжкової виставки 
              "Сучасні європейські письменники"

У Центрі (Пункті) європейської інформації в рамках  циклу заходів до Дня Європи «Разом ми – Європа» 18 травня 2023 року відбулася презентація книжкової виставки «Сучасні європейські письменники».  

          

На полицях до уваги відвідувачів були представлені твори наших сучасників – письменників Європейського Союзу, які дарують атмосферу романтики й ніжності в історіях кохання, напруги та таємничості в заплутаних сюжетах детективів і пригод, магії й містики у жанрі фентезі, а ще яскраво відображають бурхливі події минулого, проблеми нашого сьогодення і пророкують несподівані теорії майбутнього. Всі запропоновані книги та періодичні видання можна знайти у фондах Полтавської ОУНБ імені І. П. Котляревського.

            

            
       
                                              
В наш складний час придбати гарну книгу не зовсім легко, на те є багато причин, але доволі часто, в кожного з нас, виникає бажання просто відпочити, набратися сил і енергії, поповнити багаж знань та позитивних емоцій. І в цій лікувальній релаксації нам, як завжди, допомагає читання –
 вірний та надійний помічник у бурхливому морі людського життя. Щоб правильно в ньому зорієнтуватися і обрати саме «свого» автора і саме «свій» твір, провідна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів Олена Ляпун в стислому і цікавому форматі надала присутнім докладну інформацію про новинки європейської літератури. 

         

         

У своїй розповіді пані Олена торкнулася як творчості вже відомих майстрів пера, так і тих, хто тільки робить перші кроки сходинками літературного Парнасу. Огляд розпочався з аналізу найвідомішої епопеї  ХХІ століття для читачів всіх вікових категорій   «Гаррі Поттера» неперевершеної британської письменниці Джоан Ролінг; продовжився біографічними довідками і анотаціями до творів талановитих прозаїків та поетів: Марії Хайленд, Анни Гавальди, Франка Тільє, Джорджо Мойеса, Софі Кінселли, Мюріелі Барбері, Ніни Джордж, Артуро Перес-Реверте, Йоанни Ягелло, Діно Баццаті, Італло Кальвіно, Фіони Семпсон та багатьох інших; закінчився – пропозицією ознайомитися з казками, оповіданнями, нарисами дитячих письменників Марціна Щигельського, Корнелії Фуке, Джеймса Бовена, Ульфа Старка.

          

                                                              

Презентація була схвалена присутніми, вони охоче підходили до експозиції та гортали сторінки друкованих видань. 

Наступного дня до нашої зали завітали дві молоді красуні в прекрасних вишиванках і звернулися з проханням повторити презентацію, на яке спікерка Олена Ляпун із задоволенням погодилась.

Доповнила презентацію книжкової виставки Ніна Климко, завідувачка відділу обслуговування користувачів, яка звернула увагу любительок читання на книги Джеймса Бовена "Вуличний кіт на ім'я Боб" і "Світ очима кота Боба" та порадила прочитати цю історію про вуличного музиканта Джеймса і його вірного друга рудого кота Боба.

Координаторка Центру (Пункту) європейської інформації Наталія Рой. 
Світлини Наталії Рой.

 





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар