середу, 17 травня 2023 р.

 

Інтерактивна презентація 

«Країни Європи та їхні столиці у віршах»


Цикл заходів, які в рамках Тижня Європи проводять працівники Центру (Пункту) європейської інформації розпочався 15 травня інтерактивною презентацією «Країни Європи та їхні столиці у віршах».

На захід були запрошені учні ДНЗ «Полтавський політехнічний ліцей».

Ведуча Ніна Климко ознайомила присутніх з метою та цілями діяльності ЦЄІ, представила відеопрезентацію «Країни Європи та їхні столиці», коментуючи її цікавими фактами про країни, розташовані на території Європи та країни, які знаходяться на перехресті Європи й Азії.


А далі всі присутні витягли по черзі з чарівної скриньки «крутелики» з назвою однієї з європейських столиць: Афіни, Брюссель, Будапешт, Відень, Берн, Київ, Лісабон, Лондон, Париж, Прага, Рим, Софія. Кому яке місто дісталося – про нього й вірш. Було весело й цікаво. 

Учні, викладачки Ольга Єрмолаєва, Юлія Халімон, бібліотекарка  ліцею Ірина Клепець  щиро і натхненно декламували поетичні твори українських та зарубіжних авторів.



Ірині Клепець дістався вірш «Як тебе не любити, Києве мій!». До речі, пісня композитора Ігоря Шамо на слова Дмитра Луценка «Як тебе не любити, Києве мій!», написана в 1962 році з листопада 2014 року стала офіційним гімном Києва. Ми полюбили тебе зараз, столице нашої рідної держави, сильніше, ніж будь-коли! Тому на завершення зустрічі не могли не переглянути цікавезний відеоролик про Київ чудового українського каналу, що спеціалізується на зйомках з дронів.

Підготувала й провела захід завідувачка відділу обслуговування користувачів Ніна Климко.

Світлини – Наталія Рой.

Немає коментарів:

Дописати коментар