четвер, 23 березня 2023 р.

 

#РікДитиниПОУНБ2023

    Бесіда-обговорення «Булінг і кібербулінг»

23 березня 2023 року в Центрі (Пункті) європейської інформації відбулась бесіда-обговорення на тему «Булінг і кібербулінг». Через оголошену повітряну тривогу захід проходив в укритті Бібліотеки.

Слухачами були учні 6-В класу ліцею № 14 «Здоров’я», які прийшли з класним керівником  Наталією Пилипенко. На зустріч була запрошена гостя – Марина Зінюха, начальник відділу зв’язків з громадськістю УПП в Полтавській області. Детально, в інтерактивному форматі, вона розповідала про різновиди булінгу і кібербулінгу; радила підліткам, як і куди звертатись у випадках «цькування».

Алла Кириленко, провідна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів, на прикладах з особистого життя довела, як важливо бути сміливими і вміти захищати свою людську гідність.

Наприкінці заходу на згадку та з метою популяризації бібліотечних видань ліцеїсти отримали в дарунок підбірку (ксерокс сторінок) під назвою «Художня література у подоланні проблеми булінгу та підліткової агресії», що є складовою рекомендаційного бібліографічного покажчика «Світ без насильства» і значиться там, як Додаток 1.

Приємною несподіванкою для бібліотечних працівників стала …овація з боку ліцеїстів по закінченні заходу. Це була справжня вдячність слухачів, що гідно оцінили виступи та вірно сприйняли зміст прочитаного чудового вірша «Заповіт» Редьярда Кіплінга  у перекладі Євгена Сверстюка. В ньому ліричний герой звертається до свого сина із заповітом про те, як прожити життя гідно.

Підготували і провели захід працівники відділу обслуговування користувачів Наталя Рой і Алла Кириленко.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар