четвер, 16 березня 2023 р.

                     Перегляд та обговорення мелодрами                             режисера Гаррі Вінна                                              "Листи до Джульєтти" 

15 березня 2023 року Клуб європейського кіно знову зібрав у дружнє коло всіх своїх шанувальників. Цього разу до перегляду та обговорення була запропонована  мелодрама режисера Гаррі Вінна "Листи до Джульєтти". 

Фільм знятий за мотивами одноіменної повісті Лізи та Сілл Фрідман, в якій йдеться про листування з однією із найліричніших героїнь творів Вільяма Шекспіра. За висловлюванням  режисера, коли він розпочав роботу над картиною, він, перш за все, мріяв створити фільм, котрий приємно було б дивитися глядачам різних поколінь, національностей, соціальних статусів, смаків та уподобань. Чи втілилася мрія режисера в життя?  Про це ми і спробували дізнатися в аудиторії на черговому кіносеансі. 

Події в картині розгортаються в Нью-Йорку, де мешкає Софі Холл - молода і вродлива журналістка популярного американського щотижневика "The Nev Yorker". Незабаром дівчина збирається вийти заміж і вирушає зі своїм обранцем у романтичну подорож до Верони - міста на півночі Італії, всесвітньо відомого завдяки п'єсі класика світової літератури. Так сталося, що наречений Софі занадто захопившись своїм  власним бізнесом, не приділяє належної уваги своїй обраниці, змушуючи її постійно проводити весь час наодинці. Під час прогулянки однією з міських площ, Софі побачила стіну будинку Джульєтти, на яку закохані жінки прикріплюють листи до вигаданого персонажу англійського драматурга, звертаючись до нього за порадою або допомогою при виникненні непорозумінь у стосунках з чоловіками. Журналістка знайомиться з тими, хто збирає кореспонденцію та відповідає на неї (зазвичай цим опікуються психологині-волонтерки). Софі і сама, раптово натрапивши на лист п'ятидесятирічної давнини з Великої Британії, вирішує написати Клер Сміт - авторці послання, яка свого часу не наважилася на втечу з коханим Лоренцо Бернуллі. На подив Софі і всіх оточуючих Клер приїздить до Верони разом із своїм онуком - адвокатом Чарлі - на пошуки Лоренцо, надихнувшись тим, що трапилось. Дівчина має намір поїхати разом з ними і на власні очі побачити фінал цієї чудової казки, до того ж Чарлі дуже сподобалась Софі... А фінал мелодрами дійсно вражаючий: свої долі поєднали одразу обидві щасливі пари - Клер і Лоренцо та Софі і Чарлі. 

Присутні отримали естетичне задоволення від перегляду кінострічки, дехто, навіть, зауважив: сюжет мелодрами настільки цікавий та повчальний, що при можливості її можна переглядати вдома неодноразово. Більшість членів Клубу погодилась з цією думкою.

Позитивні враження викликала і прекрасна гра акторів: Аманди Сайфред, Ванесси Редгрейв, Франко Неро, Крістофера Ігена та інших. 

                 

Світлини - Алли Кириленко і Наталії Рой.

Координаторка Центру (Пункту) європейської інформації Наталія Рой. 






  

Немає коментарів:

Дописати коментар