понеділок, 25 липня 2022 р.

Клуб органічного городництва, садівництва і здорового способу життя «Дивосвіт»


"Літній сад: догляд, щеплення"

 (зустріч із Сергієм Гуржієм)


Цікавою, надзвичайно інформативною була зустріч із Сергієм Гуржієм, відомим садівником із села Мачухи Полтавського району, яка відбулася в Клубі органічного городництва, садівництва і здорового способу життя «Дивосвіт» 22 липня 2022 року. 

Сергій Гуржій займається садівництвом вже близько 30 років. За цей час він підібрав колекційний сад. Чого у нього тільки немає?! Яблуні, груші, сливи, черешні, вишні, персики, алича, смородина, аґрус, ожина – і все це плекається дбайливими руками пана Сергія. Вчитель за професією, він знайшов своє покликання у садівництві і за ці роки став справжнім професіоналом. Тож йому було, що розповісти учасникам зустрічі. Звучало багато запитань, на які Сергій Гуржій відповідав докладно, пояснюючи найменші дрібниці, не приховуючи жодних нюансів. Як підібрати потрібний сорт, коли обробляти плодові дерева від шкідників, розповсюджені  помилки при посадці дерев, дієві засоби захисту дерев, способи щеплення та догляд за прищепами – на всі ці запитання садівники-аматори отримали змістовні відповіді. А потім був невеличкий майстер-клас із щеплення.


 Наприкінці зустрічі звучали побажання зустрітися ще восени, щоб поділитися своїми здобутками, поспілкуватися в колі однодумців.

Зустріч організувала Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації відділу обслуговування користувачів.

Фото – Наталія Рой, бібліотекарка відділу.

Немає коментарів:

Дописати коментар