вівторок, 8 лютого 2022 р.

Година спілкування «Щоб робота в Інтернеті була безпечною»





8 лютого 2022 року у світі відзначають День безпечного Інтернету. Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Право на доступ і безпечне використання технологій залишається одним з ключових пріоритетів у майбутній Стратегії Ради Європи з прав дитини (2022-2027).

 Для сучасного суспільства Інтернет є невід’ємною частиною життя, а дехто вже не уявляє своє існування без всесвітньої мережі. Більша половина населення нашої планети має доступ до Інтернету – це близько 4 млрд користувачів. Кожного дня ця цифра збільшується ще на 1 млн. 71% українців користуються Інтернетом. Використовуючи домашній комп’ютер або портативний пристрій, наприклад смартфон або планшет, ми можемо «подорожувати» віртуальним світом. Ми маємо можливість шукати інформацію, грати в комп’ютерні онлайн-ігри, поширювати різноманітні аудіо- та відеоматеріали, здійснювати покупки, спілкуватися з друзями, створювати собі сторінки в  соціальних мережах. 

З розвитком технологій змінюються відносини між людьми, з’являються нові ризики. Про те, як убезпечити себе від можливих неприємностей, як не потрапити на ґачок шахраїв, йшла мова під час години спілкування «Щоб робота в Інтернеті була безпечною».

 Марина Зінюха, начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Полтавській області, розповіла присутнім про небезпеки, які містить в собі Інтернет, конфідеційність інформації і цифровий слід, акцентувала увагу на явищах кібербуллінгу і кібершахрайства, навела цікаві приклади з життя.

 Учасниками години спілкування стали учні 8 класу Полтавської гімназії №7 імені Т. Г. Шевченка Полтавської міської ради. Восьмикласники були активними: відповідали на питання, пропонували свої варіанти розвитку подій у запропонованих  ситуаціях, демонстрували чималу обізнаність з питань безпечної поведінки в Інтернеті.

Годину спілкування підготувала і провела Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.

  #ДеньБезпечногоІнтернету2022



Немає коментарів:

Дописати коментар