середу, 23 лютого 2022 р.

Клуб європейського кіно

 Італійська кінокласика в Клубі європейського кіно


Італійський кінематограф 50-80-х років минулого століття став золотим фондом світової культури. Фільми видатних італійських режисерів, таких як Федеріко Фелліні, Лукіно Вісконті, Мікеланджело Антоніоні, П'єра Паоло Пазоліні, Джузеппе Де Сантіса давно завоювали любов і прихильність глядачів в багатьох країнах світу. 

23 лютого 2022 року у Клубі європейського кіно відбулися перегляд та обговорення відомого італійського класичного фільму «Дні кохання» (1954) з Марчелло Мастроянні та Мариною Владі. Стрічка режисера Джузеппе Де Сантіса, одного з основоположників неореалізму в кінематографі, розповідає про історію кохання Паскуале і Анжеліни. Закохані хочуть одружитися, але їм не вистачає коштів на весілля. Тому вони вирішують інсценувати свою втечу з села, щоб обвінчатися без весільної церемонії. Проте життя вносить свої корективи…

Фільм «Дні кохання» розкриває давно знайомі теми з легкою чарівністю італійського темпераменту.  Колоритна, весела кінокартина захопила всіх  з першого кадру. За подіями на екрані присутні  слідкували, затамувавши подих. Молоді, вродливі герої, талановито зіграні  Марчелло Мастроянні та Мариною Владі, викликали симпатію і співчуття.

Зацікавила поціновувачів хорошого кіно розповідь про життя і творчість Марини Владі, яку підготувала Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації. Романтичні, інколи трагічні сторінки з біографії знаменитої акторки стали відкриттям для багатьох.  

Оксана Кравченко, одна із постійних відвідувачок кінопоказів у Клубі європейського кіно, розповіла про сьогодення Марини Владі та закликала присутніх не здаватися перед життєвими труднощами.


Немає коментарів:

Дописати коментар