понеділок, 18 травня 2020 р.


Клуб європейського кіно

Інформ-хвилинка «Пірс Броснан – герой нашого часу»

Ірландському актору Пірсу Броснану 16травня виповнилося 67років. Його називають одним із найкрасивіших чоловіків Голлівуда. Художник і продюсер, багатодітний батько і люблячий чоловік, Броснан сьогодні активно працює в кіно, виступає продюсером документальних і художніх фільмів, пише мемуари та малює картини. Він став п'ятим в історії Джеймсом Бондом – і затримався аж на чотири фільми. Еталоном чоловічої краси для жінок  і прикладом для наслідування – чоловікам. Фільми за його участю мали фантастичні надприбутки. Клуб європейського кіно пропонує пригадати цікаві факти з життя відомого актора, ознайомившись з матеріалами, викладеними у інформ-хвилинці «Пірс Броснан - герой нашого часу».


Народилася майбутня світова зірка 16 травня 1953 року в невеликому ірландському містечку Дроеда, а в 1964 році 11-річний Пірс переїхав з мамою в Лондон. У 1973 році він стає студентом Лондонського центру драматичного мистецтва, де три роки вивчав акторську майстерність. У 1975 Пірс Броснан дебютував на сцені Королівського театру в Йорку. Через півроку Теннессі Вільямс вибрав його на роль МакКабі у виставі «Знак батареї концерну «Червоний диявол». Після прем'єри актор отримав від знаменитого драматурга телеграму: «Дякую Богові за тебе, мій дорогий хлопчик».

На початку 80-х Пірс Броснан почав зніматися в кіно і з'являтися на ТБ. Популярність в США йому принесла головна роль у міні-серіалі «Сім'я Меніон в пошуках щастя». У 1982 році він отримав першу номінацію на «Золотий глобус» за роль в «Ненсі Астор».

На хвилі цього успіху Пірс Броснан переїхав до Каліфорнії і незабаром  отримує  головну роль у детективному серіалі каналу NBC «Ремінгтон Стіл», в якому знімався до 1987 року.

Паралельно він знімається у фільмах «Четвертий протокол», «Душителі», «Шляхетний дім», «Навколо світу за 80 днів», «Місіс Даутфайр».

У червні 1994 року актор підписує контракт на участь в трьох фільмах про Джеймса Бонда. Пірс мріяв про цю роль чи не півжиття. А вона відразу ж себе виправдала: йому принесла світову славу, а продюсерам стрічки - мільйонні прибутки.
У 1995 році в прокат вийшов фільм «Золоте око», який став блокбастером, зібравши в світовому прокаті 350 мільйонів доларів.
 Загалом за свою творчу діяльність Пірс встиг знятися майже у 80-ти фільмах, двічі був номінований на "Золотий глобус" і чотири рази на премію "Сатурн" (одну з яких він, до речі, й отримав). А за загальний внесок у розвиток кіноіндустрії актор отримав зірку на голлівудській "Алеї слави". 
  Попри красу і славу Броснан не ловелас. Його перша дружина померла на руках, залишивши йому двох дітей. З другою дружиною, актрисою та журналісткою Кіллі Шей Сміт, актор живе вже більше двадцяти років.
Сьогодні Пірс Броснан репетирує роль дідуся. У житті. Каже, це набагато важче, аніж вдавати супершпигуна на екрані.
Відео про відомого актора:

Немає коментарів:

Дописати коментар