неділю, 26 квітня 2020 р.

Клуб європейського кіно


Інформаційне повідомлення

Мадридська Мадонна


Пенелопа Крус знаменита актриса, муза легендарного режисера Педро Альмодовара, дружина найсексуальнішого іспанського актора Хав'єра Бардема, яскрава, неповторна і непередбачувана. Кожна роль прожите життя. Природа щедро обдарувала її не тільки красою, але й талантом. Народилася акторка 28 квітня 1974 року в Мадриді, де й минуло її дитинство. Вже з раннього віку Пе (так ласкаво називають актрису у неї на батьківщині) почала проявляти інтерес до мистецтва, особливо до балету і джазу. Дівчинка була настільки захоплена танцями, що прийняла рішення не чекати закінчення школи і замість навчання повністю присвятила себе танцям.У загальній складності Круз вивчала балет та іспанські танці протягом 10 років. Але пізніше дівчина вирішила, що хоче присвятити своє життя кіно.

Перші ролі в телефільмах і серіалах Пенелопа отримала, коли їй було всього 16 років. Визнання і популярність в Голлівуді їй приніс фільм культового режисера Педро Альмодовара «Все про мою матір» (1999).
Декілька цікавих фактів з життя актриси.
У 2011 році у Пенелопи з'явилася персональна зірка на «Алеї слави» в Голлівуді.
 Пенелопа відмінно володіє чотирма мовами: крім рідної іспанської, вона говорить французькою, англійською та італійською.
 Актриса дотримується вегетаріанства і багато сил віддає благодійності. Після зустрічі з Матір'ю Терезою вона стала засновницею фонду, що підтримує бездомних індійських дівчаток. Для цього на свої кошти Пе побудувала школу і клініку в Калькутті.
 Пенелопа Крус широко відома в світі моди. У 2006 році вона була обличчям «L'Oréal». Також Пе неодноразово знімалася в рекламі одягу іспанської компанії «Mango» та будинку моди Ральфа Лорана.
Пенелопа Крус давно є лицем ювелірної марки Swarovski. Більше того – спеціально для бренду вона розробила цілу колекцію. 
 Пенелопа Крус стала другим представником Іспанії, який отримав премію «Оскар». Першим був її чоловік актор Хав'єр Бардем. Пара щасливо живе в шлюбі і виховує двох дітей сина Леонардо і дочку Луну.
 Пропонуємо вам переглянути невеликий відеосюжет:

Немає коментарів:

Дописати коментар