четвер, 16 листопада 2017 р.

16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності

16 листопада — Міжнаро́дний день толера́нтності. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили «Декларацію принципів терпимості». У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у «Загальній декларації прав людини», що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. За пропозицією ЮНЕСКО День толерантності відзначається у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй.
Підтримуючи пропозицію ЮНЕСКО, Центр (Пункт) європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського вже другий рік поспіль проводить бібліотечні уроки толерантності.

Цього року до відзначення свята толерантності в Бібліотеці долучилися учні кількох навчальних закладів: Полтавської загальноосвітньої школи № 8 імені Панаса Мирного, Полтавської загальноосвітньої школи28, Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 імені І. П. Котляревського..
Слухаючи інформаційне повідомлення про історію виникнення Свята, переглядаючи невеличкі відеофільми, присвячені питанню толерантності, беручи участь в тематичних ігрових ситуаціях, учні поступово наближалися до розуміння поняття «толерантність».


За підсумками проведеного уроку було створено, вже традиційну, квітку толерантності. На пелюстках цієї квітки учасники заходу написали слова, які характеризують толерантне ставлення до оточуючого світу та до людей, що живуть в ньому. Ось ці слова: повага, дружба, любов, стриманість, терпимість, хоробрість, активність, повага до сексуальних меншин (ЛГТБ), дотримання прав і свобод людини, рівність, лагідність, товариськість.





Бібліотека вдячна педагогічним працівникам вищеназваних навчальних закладів Полтави за співпрацю.











Немає коментарів:

Дописати коментар