четвер, 1 червня 2017 р.

Пошуки родоводу у Центрі (Пункті) європейської інформації

Початок літа, а у відділі обслуговування користувачів ПОУНБ імені І. П. Котляревського людно. Учні, які навчаються в Малій академії наук (МАН) пишуть наукові роботи, вчителі  релаксують з книгою в руках, адже розпочалися канікули і заняття в школі закінчилися.  А дехто, як от пан Пєр Катона, громадянин США, який перебуває у Полтаві з приватним візитом, шукають свій родовід. Для пошуків інформації він завітав у Центр (Пункт) європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів.
Вікторія Герасимова та Марина Каремчул, які допомагають пану Катоні в пошуках  і в спілкуванні з українцями, розказали, що мати пана Катони народилася в одному з воєводств Польщі, територія якого після Другої світової війни відійшла до України. На превеликий жаль він не пам’ятає ні точної назви воєводства, ні  точної назви міста, в якому народилася його мати. Все, що закарбувала його пам'ять -  це назва міста чи то Spidel, чи то Spidle.
Для пошуків цього міста відвідувачам відділу обслуговування користувачів знадобилися сучасні та історичні карти Польщі й України.

Координатор  Центру (Пункту) європейської інформації надала необхідні документи, які містяться в фонді відділу, а  також контакти консульства Республіки Польща в Харкові та голови польської діаспори в Полтаві Олени Андрієвської. На жаль, пан Катона не знайшов потрібної інформації в бібліотеці, але сподіваємося, що звернення до Консульства Республіки Польща буде більш результативним. 

Немає коментарів:

Дописати коментар