суботу, 24 червня 2017 р.

23 червня у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського стартував Фестиваль Європейського Кіно


23 червня у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського стартував Фестиваль Європейського Кіно, який є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні та пропонує ближче познайомитися з кращими фільмами останніх років, знятих у країнах ЄС. Проект створений з метою популяризації європейського мистецтва кіно.

У Полтаві Фестиваль Європейського Кіно відкрився показом фільму бельгійського кінорежисера Жако Ван Дормеля «Надновий заповіт».

Нагадаємо, що прем’єра кінострічки відбулася на Канському кінофестивалі у 2015 році. У Франції в перший тиждень показу вона стала касовим хітом, потіснивши лідерів кінопрокату. Бельгія висунула кінострічку на здобуття премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».
Незважаючи на невтішний прогноз місцевих синоптиків і на те, що показ «Наднового заповіту» було призначено на 21.00, глядачі розпочали заповнювати Співоче поле Марусі Чурай  близько 20.00. Усі  добре підготувалися до перегляду кіно просто неба і мали при собі парасольки, пледи, дощовики, чай та бутерброди.


З перших хвилин  показу фільму поціновувачі європейського кіно поринули в незвичний сюжет комедії. У ній філософський підтекст тісно переплітається з тонким гумором. Комедія від Жако Ван Дормеля змусила полтавських глядачів не лише сміятися, а й задуматися над тим, чи варто без кінця сподіватися на майбутнє щастя? Можливо краще  робити щасливим кожен новий день?
Майже на середині кіносеансу здійснилося передбачення синоптиків. У Полтаві почав мрячити дрібний та ненав’язливий дощик, але публіка не бажала розходилися і продовжувала дивитися фільм під парасольками.

Показ фільму на великому відкритому майданчику став можливим завдяки співпраці Центру (Пункту) європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачі Полтавської обласної наукової універсальної бібліотеки імені І. П. Котляревського з Обласним молодіжним центром Полтавської обласної ради. Бібліотека вдячна виконуючій обов'язки директора Центру Вікторії Каюн за постійну співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар