середу, 8 лютого 2023 р.

Година інформації "Правила безпеки в Інтернеті. Приватна інформація в соціальній мережі"



7 лютого в Центрі (Пункті) європейської інформації  відділу обслуговування користувачів пройшла година інформації
 «Правила безпеки в Інтернеті. Приватна інформація в соціальній мережі».

Саме 7 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету – Safer Internet Day – під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.



Секретами безпечної роботи в ІNTERNET ділився  викладач  ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ», керуючий OKSIM. UA, громадський діяч  Павло Гак. Послухати свого викладача в позааудиторний час прийшли студенти-першокурсники; учні Полтавського професійного ліцею сфери послуг; користувачі бібліотеки старшого віку.






Спікер почав свій виступ з огляду сучасної мережі Інтернет. Розповів про тенденції розвитку сучасних телекомунікаційних мереж. Висвітлюючи питання ідентичності в Інтернеті, Павло Гак наголосив на більш ретельному ставленні до матеріалів, які публікуються.

Основна частина виступу була присвячена безпеці в глобальній мережі. Найбільш ретельним був огляд соціальних мереж та їх безпечного використання, адже для молоді ця тема дуже актуальна. На останок лектор розповів про штучний інтелект і його вплив на майбутнє людства.

Організаторка зустрічі – завідувачка відділу обслуговування користувачів Ніна Климко.


Немає коментарів:

Дописати коментар