пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

Клуб європейського кіно

Незвичайні історії кохання


 21 грудня 2022 року у Клубі європейського кіно відбулися перегляд та обговорення американської кінокомедії «Філадельфійська історія» (1940).

Вже не одне десятиліття «Філадельфійська історія» зберігає свою витонченість і дотепність, а також любов глядачів у всьому світі. Фільм вважають одним із найкращих зразків комедії про повторний шлюб, жанру, популярного в 30-40-х роках. В 1995 році кінокартину внесли до Національного реєстру фільмів США, і тепер вона зберігається у бібліотеці Конгресу. Головні ролі в стрічці виконали легенди Голівуду Кері Ґрант, Кетрін Гепберн і Джеймс Стюарт.

Кетрін Гепберн стала легендою ще за життя. Американський інститут кіномистецтва визнав її найкращою актрисою всіх часів. Вона – неповторна кінозірка, якій вдалося визначити епоху. Кар’єра Гепберн почалася в Голівуді в 30-х роках – період, коли «Фабрика мрій» була зациклена на платинових блондинках у розшитих блискітками і пір’ям сукнях. Але вже з дебютним фільмом «Білль про розлучення» Кетрін почала радикально міняти стандарти того часу. 

Подивитися на гру улюблених акторів, дізнатися цікаві факти з біографій зірок «Фабрики мрій» прийшли справжні цінителі хорошого кіно. На заваді не стали ні суцільна ковзанка під ногами, ні холодний, пронизливий вітер. 

Розповідь Тетяни Гусар про насичене подіями життя відомої акторки викликала чимало запитань та бажання ознайомитися з книгою – унікальною автобіографією  кінодіви – «Я. Истории из моей жизни». Ця книга – історія  молодої дівчини з маленького містечка, яка змогла досягти вершини слави, заплативши за це чималу ціну. Родзинкою розповіді  була інформація про стосунки красуні-знаменитості з чоловіками. Кетрін Гепберн зустрічалася з ексцентричним мільйонером Говардом Г’юзом. Кохання американських акторів Кетрін Гепберн і Спенсера Трейсі, стосунки, які витримали біль розлуки, ревнощі та зради, тривали довгих 27 років.    

Разом з усіма кінокомедію дивилися Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, та Наталія Рой, бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.





Немає коментарів:

Дописати коментар