суботу, 10 грудня 2022 р.

Година спілкування з елементами тренінгу «Як не стати жертвою насильства»

 В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Центрі (Пункті) європейської інформації 8 грудня 2022 року відбулася година спілкування з елементами тренінгу «Як не стати жертвою насильства». Учасниками години спілкування стали учні  І курсу Полтавського професійного ліцею сфери послуг. 

Мета акції – привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Насильство в сучасному світі зустрічається в усіх прошарках суспільства та має багато облич. Тому важливо знати, чому це відбувається, як цьому завадити та розпізнати перші тривожні сигнали. 

Марина Зінюха, начальник відділу зв’язків з громадськістю УПП в Полтавській області, ознайомила присутніх з видами насильства, проінформувала, куди треба звертатися по допомогу. Особливу увагу Марина Зінюха акцентувала  на домашньому насильстві, яке зустрічається досить часто: воно розповсюджене серед людей різних національностей, різного фінансового та соціального статусу. Більше того, таке насильство ніяк не можна пояснити економічною нестабільністю, оскільки воно наявне і у відсталих, і в економічно розвинутих країнах. Тож варто знати ознаки домашнього насильства, щоб мати змогу відстоювати та захищати свої особисті межі, знати свої права й не мовчати, якщо боляче…

Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, підготували цікаві вправи та завдання, які викликали хвилю емоцій та зацікавлення. Ліцеїсти жваво відповідали на запитання, активно долучалися до обговорення.

Ведуча заходу – Тетяна Гусар.

Світлини – Наталія Рой, бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.

#16днів_проти_насильства


Немає коментарів:

Дописати коментар