середу, 5 жовтня 2022 р.

Семінар з психології «Не стримуй своїх емоцій! Але роби це коректно»


 Життя людини без емоцій неможливе. Читаючи книгу, слухаючи музику, відповідаючи урок або спілкуючись із друзями, люди переживають різноманітні емоції: радість, сум, піднесення, захоплення. Психологи вважають, що душевне здоров’я людини залежить не стільки від подій, що відбуваються у житті, скільки від реакції на них.

Як часто ми потерпаємо від емоцій, які змушені стримувати або приховувати? Ми боїмося зруйнувати стосунки, але розраховуємося за замовчування справжніх емоцій надвисокою ціною – руйнуванням особистості й втратою здоров’я. Саме тому кожному з нас необхідно навчитись керувати власним емоційним станом.

4 жовтня 2022 року на семінарі «Не стримуй своїх емоцій! Але роби це коректно», який відбувся у Центрі (Пункті) європейської інформації відділу обслуговування користувачів, вчилися відверто, але коректно висловлювати свої почуття. Ірина Журавльова, практикуюча психологиня, доступно й невимушено, доповнюючи свою розповідь цікавими фактами, прикладами з життя, пояснювала учасникам заняття, як правильно поводитися в тій чи іншій ситуації, щоб  не травмувати своїми словами і діями оточуючих та не завдати шкоди власному здоров’ю. Присутні виконували завдання, обговорювали отриману інформацію, ділилися пережитим.

Наприкінці семінару Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, коротко інформувала його учасників з бібліотечними послугами, ознайомила з цікавими книгами із психології та запросила долучатися до кола друзів бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар