середу, 28 вересня 2022 р.

Семінар «Основи психологічної самодопомоги»



 Війна, що випала на нашу долю, – важке випробування, яке породжує справжній вир різноманітних  почуттів та емоцій. Сум, біль, почуття самотності, тривога, невизначеність – присутні зараз у житті кожного українця. Одні з них допомагають мобілізуватись і діяти – рятувати близьких, виживати самим, захищати країну. Другі – об’єднуються у комплекси страхів. І ті й інші – цілком нормальна реакція людини на складні життєві ситуації.

   За своєю психічною організацією людина – самокерована істота, здатна робити вибір, управляти собою. Тож пам’ятаймо – ми можемо брати свій емоційний стан під контроль. Зберегти здатність зважено й швидко приймати рішення в умовах війни – наше завдання номер один. Адже саме це є запорукою збереження власного життя й допомоги іншим.

 Про основні правила психологічної самодопомоги розповідали на семінарі «Основи психологічної самодопомоги», який відбувся 27 вересня 2022 року у Центрі (Пункті) європейської інформації відділу обслуговування користувачів. Ірина Журавльова, практикуюча  психологиня, ознайомила присутніх з алгоритмом дій у випадку емоційного виснаження та алгоритмом першої допомоги людині при переживанні горя. Учасники семінару дізналися, як пережити стресову ситуацію; що таке підтримка та емпатія, стадії переживання горя. Та присутні не тільки слухали, а й багато жартували, спілкувалися, натхненно працювали в групах, відповідали на запитання, ділилися пережитим. Адже знайти підтримку, поділитися наболілим, отримати корисну інформацію та слушні поради – надзвичайно важливо в будь-який час.

Організатор – Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.

Світлини  Наталія Рой, бібліотекарка відділу.






Немає коментарів:

Дописати коментар