пʼятницю, 5 серпня 2022 р.

Вебекспедиція


«Погляд зблизька: Баден-Вюртемберг»

Насиченою цікавими історичними фактами, неординарними, часом, драматичними життєвими історіями; приправленою дрібкою веселих жартів виявилася вебекспедиція «Погляд зблизька: Баден-Вюртемберг» з циклу «Нотатки на мапі», яка відбулася 4 серпня 2022 року у Центрі (Пункті) європейської інформації відділу обслуговування користувачів. 


Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, запросила гостей в захопливу подорож до загадкової, оповитої легендами федеральної землі Німеччини Баден-Вюртемберг. ЇЇ територію можна порівняти з такими країнами, як Бельгія та Словенія. Багато малих держав (Кіпр, Мальта та інші «карликові» держави Європи) за своїми розмірами значно поступаються Баден-Вюртембергу. 

Баден-Вюртемберг дав світу вісім лауреатів Нобелівської премії у галузі природничих наук, у тому числі й Альберта Айнштейна. Це земля, що подарувала світові справжніх геніїв: Йоганна Кеплера, Георга Гегеля, Фрідріха Шеллінга. Крім того, Баден-Вюртемберг заслужено вважається колискою автомобілебудування. З розташованої у невеликому містечку Метцинген маленької швейної фабрики з випуску спортивного та робочого одягу розпочався відлік історії легендарного елітного бренду Hugo Boss.

Леонід Колєсніков, відомий полтавський художник, вчений, мандрівник, зачарував присутніх своєю розповіддю, змусивши хоч на деякий час забути про особисті проблеми та незгоди. Віртуальні мандрівники блукали затишними вуличками Людвісбурга; милувалися величними середньовічними замками; зазирали за надійні стіни стародавнього монастиря Маульбронн, в якому навчалися всесвітньовідомі Йоганн Кеплер та Герман Гессе. Романтичний  замок Нойшванштайн короля Людвіга ІІ вразив присутніх величавими інтер’єрами, оздобленими символами із опер Вагнера та ілюстраціями із стародавніх німецьких легенд. Поблизу замку знаходиться Лебедине озеро, яке стало джерелом натхнення для Петра Чайковського. Розповідав невтомний мандрівник і про своїх друзів – родину фермерів, з якими звела доля під час подорожей. Патріархальний устрій сім’ї, незвичні для українців побутові дрібниці, – все це викликало хвилю запитань вебтуристів, на які Леонід Колєсніков давав змістовні відповіді. Яскраві світлини, демонстрацією яких оповідач супроводжував свою розповідь, надавали почутому ще більшої виразності та емоційного забарвлення.







Немає коментарів:

Дописати коментар