пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

Година спілкування «Всі різні, всі рівні»



    22 жовтня 2021 року на годину спілкування «Всі різні, всі рівні» до Центру (Пункту) європейської інформації завітали учні 8 класу гімназії №7 ім. Т. Г. Шевченка Полтавської міської ради. Під час заходу говорили про європейську культурну спадщину, про роль ЮНЕСКО в охороні та збереженні культурної спадщини людства. 

    Європа – це континент різних культур, релігійних та правових традицій, але, водночас, спільних цінностей. Тому спільним надбанням європейської культури є культурна спадщина стародавньої Греції і Риму, італійського Відродження, італійського, французького і українського бароко. Як і спільним європейським надбанням давно вже стали твори іспанців Сервантеса і Веласкеса, австрійця Моцарта, поляка Шопена, ірландця Шоу, українців Гоголя і Довженка.

    Цікавою  для восьмикласників була інформація про об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО, історію і сьогодення яких розкрила Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації. Завдання та інтригуючі запитання про країни Європейського Союзу викликали неабиякий інтерес та запал. Хлопці та дівчата відповідали, намагаючись випередити своїх однокласників, демонстрували хороші знання із шкільних предметів, сперечалися та ділилися враженнями.



Немає коментарів:

Дописати коментар