понеділок, 9 серпня 2021 р.

Віртуальні літературні паралелі «Історія, одягнена в роман»

 

    Вальтер Скотт (15.08.1771 – 21.09.1832) – відомий англійський письменник, чия творчість відіграла велику роль в історії світової літератури. 

    У наші дні, через двісті років по тому, як з’явилися друком перші романи Вальтера Скотта, важко собі уявити, який грандіозний успіх випав тоді на долю їхнього автора, яким загальним і приголомшливим було захоплення читачів. Новаторство Скотта в царині романної прози було таким значним і яскравим, що викликало шквал наслідувань. Шотландський бард став по суті батьком історичного роману.

     Історичні романи Вальтера Скотта з’явилися напрочуд вчасно. Читачі були не лише підготовлені до їх сприйняття, а й прагнули прилучатися до пізнання фактів і постатей, подій і процесів стародавньої і новітньої історії. Масштаби і кількість історичних подій, велетенських соціально-політичних катаклізмів на зламі ХVIII-XІХ століть, які втягували у свій вир окремих людей і цілі народи, створювали особливе хвилююче почуття причетності до історичного процесу у рядових його учасників, бажання розібратися в принципах його руху, знайти в минулому опору для пізнання сьогодення і спроб зазирнути в майбутнє. 

    Центр (Пункт) європейської інформації пропонує відкрити захоплюючий світ  романів Вальтера Скотта, ознайомившись із віртуальними літературними паралелями "Історія, одягнена в роман", підготовлені до 250-річчя від дня народження знаменитого письменника.  


Немає коментарів:

Дописати коментар