вівторок, 1 червня 2021 р.

 Віртуальна виставка-інформація 

«Все починається з сім’ї: дитина і суспільство, культура спілкування»

    Вже традиційно 1 червня відзначається Всесвітній день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали всі умови для всебічного розвитку. Вперше свято почали відзначати в далекому 1950 році. Воно було засноване в листопаді 1949 року  рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок у Парижі.

    Головний міжнародний документ, який захищає права дітей – це Конвенція ООН про права дитини, яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. Конвенція поєднує в одному документі весь спектр прав людини, що мають відношення до дітей — громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав. В  Україні вона  набула чинності  з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства. 

    1 червня також відзначається Всесвітній день батьків, проголошений резолюцією  Генеральної Асамблеї ООН в 2012 році. Як зрозуміло із назви, День присвячений батькам усього світу – жінкам і чоловікам. На сім’ю покладена головна відповідальність за виховання і захист дітей, за те, щоб повний і гармонійний розвиток  особистості дитини обов’язково відбувався в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння.

    Пропонуємо ознайомитися з віртуальною виставкою-інформацією «Все починається з сім’ї: дитина і суспільство, культура спілкування», підготованою до Всесвітнього дня захисту дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар