вівторок, 30 березня 2021 р.

Обласний науково-методичний онлайн-семінар 
«Європейські цінності: сутність, практичне втілення та особливості запровадження в Україні»

    
    
    29 березня 2021 року Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, взяла участь в обласному науково-методичному  онлайн-семінарі «Європейські цінності: сутність, практичне втілення та особливості запровадження в Україні». Організатор семінару – Полтавський  обласний інститут  післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського. Мета семінару  – поглиблення теоретичних знань стосовно особливостей запровадження європейських цінностей в Україні, сутності та практичного втілення європейських цінностей в українському суспільстві; обмін досвідом між керівниками шкільних євроклубів ЗЗСО області та інших зацікавлених осіб; акцентування уваги на запровадженні європейських цінностей в українському суспільстві як ключовому факторі європейської інтеграції України. 

    Європейські цінності – принцип і норми життя людини, суспільства і держави. Вони є не тільки якимсь абстрактним поняттям, а й мають практичне конкретне вираження у вигляді правових норм, закріплених у низці  базових документів Ради Європи та Європейського Союзу. Європейські цінності – фундамент для розвитку громади і тільки від нас залежить, як ми будемо їх реалізовувати. Надзвичайно важливо, щоб були спільні цілі, спільне бачення розвитку європейської країни – України.

 Сучасна молодь  – поінформована щодо соціального та політичного стану в світі, активно бере участь в житті суспільства, усвідомлює  власні громадянські права, турбується  про розвиток своєї громади.  

    Наразі важливо виховувати європейські цінності в контексті гуманізації виховного процесу. Для цього слід визначити цінності, здатні об’єднати Україну і Європу.

    Тетяна Гусар ознайомила присутніх з основними напрямками роботи Центру (Пункту) європейської інформації, поділилася планами на майбутнє, а також запросила до співпраці.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар