четвер, 2 липня 2020 р.

Медіа-гра
«Сторінками «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері»


«Звідки я родом? Я родом з мого 
дитинства, ніби з якоїсь країни».
 Антуан де Сент-Екзюпері

Серед митців ХХ ст. Антуан де Сент-Екзюпері найбільш безпосередній і щирий. «Маленький принц» – це остання книга Антуана  де Сент-Екзюпері, написана в Нью-Йорку. Він присвятив її другові – Леонові Верту, який свого часу ховався від нацистів у Франції. Сам автор говорив, що написав цю казку для дорослих – вона про людину, її місце в світі й про шанс подолати відчуженість між людьми.
«Маленький принц» – казка-притча, розповідь не про конкретних людей, а про людство і душу людини взагалі. Філософська казка Антуана де Сент-Екзюпері наголошує: дорослі, замість того, щоб прикрашати свій дім, вирощувати сад і приводити до ладу планету, ведуть війни, тиранять інших людей. Вони не бачать краси природи і людських стосунків, правдивості, дружелюбності, щирості, бо погляд у них спотворений, втративший чистоту й безпосередність, притаманні дитині. Шукати щастя треба не за тридев’ять земель, а в себе вдома. Цінуй хороше і намагайся зробити його ще кращим. Умій віддавати людям душу і відчувати себе відповідальним за тих, кого любиш.
Книги Сент-Екзюпері продовжують читати у всіх куточках Землі, бо вони розповідають про сенс життя, випромінюють людське тепло. Прощаючись із льотчиком, Маленький принц говорить: «І коли ти втішишся (кінець кінцем завше втішаються), ти будеш радий, що знав мене колись. Ти завше будеш моїм другом».Знайомство із творчістю Антуана де Сент-Екзюпері приносить велику радість духовного спілкування з Людиною, Другом, Філософом, Митцем.
Центр європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів, пропонує повернутися в щасливі роки дитинства, пригадати шкільні роки та спробувати свої сили у медіа-грі "Сторінками "Маленького принца" Антуана де Сент-Екзюпері".

Немає коментарів:

Дописати коментар