пʼятницю, 7 лютого 2020 р.

Запрошуємо переглянути книжкову виставку- калейдоскоп «Мініатюрна Європа"



Європа є однією з частин світу, що обіймає частину материка Євразія. Її площа – 10 180 000 км2, що становить 2 % площі Землі або 6,8 % суходолу. Третя за кількістю населення світу після Азії та Африки (близько 730 млн осіб, 11 % населення Землі).
На території Європи розташовані 48 незалежних держав та 8 залежних територій, що належать 4 державам. Крім того ще 2 країни (Вірменія та Кіпр) не мають європейської території, однак, їх також геополітично відносять до Європи. Переважна більшість (33) європейських країн мають вихід до моря, у тому числі 5 з них є островними державами. 16 країн лежать в середині континенту.
Найбільшою за площею країною Європи, що повністю перебуває в її межах, є Україна, за населенням – Німеччина. Також в Європі знаходиться найменша країна світу – Ватикан, та найбільша – Росія (22 % площі).
За формою державного устрою 46 європейських країн є унітарними державами та 6 – федеративними. За формою правління більшість країн Європи (37) є республіками, 11 – парламентськими монархіямиВатикан залишається єдиною абсолютною монархією в Європі.
Найстарішою сучасною державою Європи є республіка Сан-Марино, заснована 301-го року, наймолодшою – Чорногорія, що проголосила незалежність від Сербії 3 червня 2006 року.
Європейські країни є членами низки міжнародних об'єднань. Західноєвропейські держави були ініціаторами створення Європейського союзу та НАТО.
З деякими з європейських держав ми пропонуємо Вам, шановні користувачі, познайомитися з допомогою матеріалів, представлених на виставці. Два розділи, хоч і маленької виставки, проте містять багато інформації про країни. Приходьте, читайте, знайомтеся і… обирайте європейську країну, по якій Ви би хотіли подорожувати.
Виставка діятиме з 3 по 20 лютого 2020 р. й буде цікавою для широкого кола читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар