вівторок, 4 червня 2019 р.

Як розпізнати фейк та не стати жертвою інформаційних маніпуляції дізнавалися учні 5-6 класів Розсошенської гімназії, які взяли участь у другому тренінгу з медіаграмотності


4  червня учні 5-6 класів Розсошенської гімназії вдруге завітали до Центру (Пункту) європейської інформації, щоб  взяти участь у тренінгу з медіаграмотності. На цей раз говорили про фейки. Незважаючи на досить юний вік, школярі були досить обізнані зі способами створення недостовірної інформації.   На тренінгу вони обговорювали для чого створюються та поширюються фейкові новини, які види фейків  найчастіше можна знайти в сучасних ЗМІ та як їх розпізнати. Особливо зацікавив їх відеоролик про те, як створюються фейки. Дізналися вони й про технологію перевірки фотографій за допомогою функції «знайти картинку в Google». Виконуючи вправи в мінігрупах, учні закріпили здобуті знання. 


Вони  виявляли справжні і фейковові новини у повідомленнях, які були підготовлені тренером. Разом з тренером юні полтавці проаналізували зміст сюжету про антисемізм в Україні та за певними ознаками класифікували його як фейковий. Нагадаємо, що тренінги для школярів відбуваються в рамках діяльності літніх шкільних таборів.




Немає коментарів:

Дописати коментар