четвер, 30 травня 2019 р.

Бути медіаграмотним


29 травня у Центрі європейської інформації провели тренінг з медіаграмотності для учнів 5-7 класів Розсошенської гімназії Щербанівської сільської ради Полтавського району ( в рамках діяльності літніх шкільних таборів).
Для гімазистів це був перший тренінг. Тому тренер ознайомила їх з особливостями роботи під час тренінгу, з’ясувала очікування від участі у заході та уклала «контракт», який сприяв встановленню дружньої, розкутої атмосфери та налаштував на ефективну роботу.
Юні полтавці дізналися про історію виникнення ЗМІ, про те що таке новина, яку новину можна вважати якісною, як працює редакція газети та створюються новини, репортажі, коментарі. Трішки заторкнули питання журналістської етики, а гра «Телеграф» продемонструвала, як змінюється чи перекручується інформація в процесі її передачі. Граючи в онлайн-гру «Медіазнайко» гімназисти визначали, яка новина може зацікавити українські ЗМІ та намагалися створити повідомлення за правилами «перевернутої піраміди».


Враження від тренінгу, які озвучили юні полтавці під час гри «вільний мікрофон», засвідчили, що матеріал вони засвоїли. Під час наступної зустрічі домовилися поговорити про фейки.

Немає коментарів:

Дописати коментар