пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

«Нотатки Не мандрівника»: зустріч з директором Міжнародного освітнього центру «Фелісія» Оленою Катаєвою


8 лютого у Центрі (Пункті) європейської інформації відбулася зустріч з директором Міжнародного освітнього центру «Фелісія» Оленою Степанівною Катаєвою. Пані Олена ‒ постійний партнер Бібліотеки, і вже неодноразово розповідала відвідувачам Центру (Пункту) європейської інформації про можливості здобуття вищої освіти в європейських країнах.

На цей раз, в рамках відзначення року Китаю в Україні, вона  презентувала освітні програми, які пропонують студентам-українцям вищі навчальні заклади Китайської Народної Республіки, й поділилася своїми враженнями від подорожі цією країною.


Хоча основною місією Центру (Пункту) європейської інформації є популяризація європейських цінностей в Україні, але в даному випадку йшлося про інформування європейців, щодо цінностей народів, які проживають поза межами Європи. Сподіваємося, що отримана інформація допоможе молодим українцям стати більш поміркованими і за потреби успішно адаптуватися до інших культур.


 Учні 10 класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 імені І. П. Котляревського, прийшли на зустріч, щоб дізнатися про життя однієї з найбільших країн Далекого Сходу. Ліцеїстів цікавило все, але насамперед освіта: за якими спеціальностями можуть навчатися українські студенти в Китаї? Яка вартість навчання? Чи потрібно знати китайську мову для того щоб вступити до китайського вишу? тощо.
Пані Олена відповіла на всі питання, і провела невеличку бліц-вікторину, переможець якої Микола Скрипников отримав приз – пакуночок справжнього китайського чаю.

Під час зустрічі працівники Центру (Пункту) європейської інформації представили книжкову виставку "Китай в новому світовому порядку: становлення нової супердержави".

Немає коментарів:

Дописати коментар