середу, 12 вересня 2018 р.

Інформаційна година «Попередження торгівлі дітьми» (в рамках реалізації проекту «Людина НЕ на продаж»)



Торгівля людьми у сучасному світі є ганебним і небезпечним явищем, а торгівля дітьми – одним з найгірших її проявів. Заманюючи дітей у тенета рабства, злочинці користуються їх наївністю, незахищеністю, довірливістю.
Транскордонні напрямки поставки дітей з України пролягли до Росії, Туреччини, Польщі та інших держав Європи.
Механізм торгівлі дитиною включає: заволодіння, перевезення, переховування, передачу з рук в руки, продаж або купівлю з допомогою різних способів застосування сили, примусу, обману або шахрайства, з метою отримання прибутку. За даними 2017 року було задокументовано 12 фактів незаконної угоди щодо неповнолітніх. З них 4 факти продажу новонароджених дітей, інші ‒ це вчинені злочини щодо неповнолітніх, віком до 14 років.
Жертвами сучасних работорговців здебільшого стають діти зі складними долями: сироти, напівсироти, ті що виростають у неблагополучних сім’ях. Однак і наявність повної, благополучної сім’ї не гарантує дитині  безпеки. Окрім батьківського піклування дитина потребує знань, які допоможуть правильно оцінити ту чи іншу ситуацію.
Під час інформаційної години, учні 10-го класу Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 37 дізнавалися про фактори, які підвищують ризик серед дітей постраждати від злочинів, що пов’язані з торгівлею людьми. Учасники заходу також переглянули документальний фільм «Торгівля дітьми», який створено за сприяння міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна», який з 1997 року працює в напрямі запобігання торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, ліквідації всіх форм дискримінації та насильства у суспільстві, сприяння дотриманню прав людини, гендерної рівності та захисту прав дітей. Цей фільм розповідає про основні форми торгівлі дітьми та містить поради щодо безпечної поведінки з незнайомцями як в реальному світі, так і в Інтернеті. 



Гості бібліотеки не тільки засвоїли корисну інформацію, а й формулювали власні правила поведінки, які надалі убезпечать їх від прикрих випадків та складних ситуацій.
Сподіваємося, що отримана інформація стане корисною для юних гостей Центру європейської інформації та допоможе їм почуватися більш впевнено і захищено у цьому складному світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар