суботу, 24 лютого 2018 р.

Запрошуємо до участі в інформаційно-розважальному заході "Кіт-мікс"

Центр (Пункт) європейської інформації запрошує до участі у інформаційно-розважальному святі «Кіт-мікс», яке присвячене Всесвітньому дню котів. Захід відбудеться 1 березня о 13.00 у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського.

Наша адреса: вул. Небесної сотні 17, кімната 409.


З ІСТОРІЇ СВЯТА (За матеріалами сайту  "Острів знань")
Любов до котів в усьому світі виявилася настільки великою, що їх власники просто не могли обійтися без спеціального свята для своїх вусатих і смугастих улюбленців.
В результаті щороку 1 березня в дуже багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день котів, який об'єднує мільйони власників цих тварин по всьому світу.
Традиція святкування цього дня виникла стихійно, і хоча до сих пір Всесвітній день котів ніде офіційно не затверджений, це не заважає прихільникам цих тварин вшановувати своїх вихованців.
Популярність свята пояснюється перш за все тим, що кішки споконвіку були й залишаються найпопулярнішими домашніми тваринами у всьому світі: близько 80% всіх жителів Землі тримають домашніх тварин, і більше половини з них віддали свою перевагу саме кішкам.
Вшановувати цих тварин 1 березня із задоволенням погоджується кожен власник, і в підсумку Всесвітній день кішок був оголошений святом подяки цим унікальним тваринним, які в цей день знаходяться в особливій пошані.
Як відзначати Всесвітній день котів?
У різних державах це свято власники кішок відзначають по-різному.
Але більш за все вусатих вшановують у всій Європі в цілому, і в Великобританії зокрема. Це не дивно, оскільки в Англії одна кішка рятує мінімум 10 т зерна щорічно, а кілька десятків тварин офіційно охороняють від мишей реліквії в Британському музеї.
Коли настає Всесвітній день котів, тварин, які перебувають на "службі у держави" всіляко заохочують - в основному за допомогою найкращих котячих делікатесів. Крім того, для них навіть шиють спеціальну "форму" і облаштовують зручні будиночки.
Далі пішли в Австрії, де в честь Всесвітнього дня котів була заснована спеціальна премія: кожній кішці, яка охороняла склади від мишей протягом декількох років, призначається довічна пенсія. Вона видається молоком, бульйоном і м'ясом.
У Китаї 1 березня як Всесвітній день котів відзначається не повсюдно, проте китайці на честь цього дня вирішили взяти цих тварин під особливий захист на законодавчому рівні. Раніше в Китаї кішок часто вживали в їжу, але тепер, згідно з новим законом, усіх, хто на це зважиться чекає солідний штраф або навіть ув'язнення на 15 діб.
Крім цього, кішок в ході їх Всесвітнього дня "вітають" за допомогою створення для них усіляких благ.
У різних країнах відкриваються парки для вигулювання котів і спеціальні котячі магазини, шиються цілі колекції одягу для кішок (причому за цю справу часто беруться найвідоміші світові дизайнери) і виготовляються спеціальні іграшки і засоби для їх дресирування, а також створюються кафе і "котячі" готелі , в яких можна на час поселити вихованця з великим комфортом. (http://tsikave.ostriv.in.ua/publication/code-6D49B96613D95/list-26E6877B327)

Немає коментарів:

Дописати коментар