пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Виставку дитячих малюнків та флешмоб до Всесвітнього дня прав тварин організували у Полтаві

Гарні події є результатом співпраці однодумців -  людей, які працюють в одному напрямку,  які хочуть досягти поставленої мети.
З головою наглядової ради Полтавської обласної благодійної організації «Центр захисту живої природи «Юний Європеєць» Майєю Матвєвою працівники Центру (Пункту) європейської інформації познайомилися на Першому Ярмарку волонтерів, який походив в Полтаві 3 грудня 2017 року. Зустріч була настільки влалою, що відразу виникло бажання співрацювати, адже прагнення України стати повноправним членом Європи неможливе без сприйняття і втілення в життя європейських цінностей. 
Реалізацією спільних планів стало відкриття виставки дитячих малюнків та проведення флешмобу на тему «Ми відповідальні за тих, кого приручили». Подія відбулися в Полтавській обласній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревсього  8 грудня,  напередодні Всесвітнього дня прав тварин, який відзначається щороку 10 грудня. .

Цей День об'єднує всіх, хто виступає на захист тварин і проти вбивства тварин заради м'яса, хутра, дослідів і розваг.
У всьому світі ставлення до найменш захищених є мірою цивілізованості суспільства. Сьогодні найменш захищеними членами нашого суспільства є тварини. І за ставленням до них Європа оцінює свою й нашу людяність.
Лише визнання за іншим права на гідне життя і робить людину людиною. У тому сенс моральності й гуманізму.
Учасників Свята доброти та людяності привітала Тетяна Іванівна Зеленська, директор Бібліотеки. 
Після перегляду малюнків та флешмобу школярі полтавських шкіл № 14, № 3, № 4, а саме вони були учасниками дійства, взяли участь в Уроці доброти.

Організатор події Майя Матвєєва переконана, що  діти, які долучаються до подібних акцій ніколи не будуть жорстокими.
До полтавських школярів звернулася Реган Дуекер волонтер Корпусу Миру США в Україні, яка була присутня на заході. Вона як і більшість людей обожнює тварин і намагається допомагати їм.

Насамкінець хочу нагадати слова відомого українського письменника Ярослава Мельника, який успішно працює в таких європейських країнах як  Франція та Литва: «Якби ми так не вели себе з тваринами, не було би тоді і Освенціма...Якщо б не було хлівів — не народилася б ідея концтабору».

Тож долучаймося до європейських цінностей, виховуємо в собі доброту та гуманне ставлення до всього живого.

Немає коментарів:

Дописати коментар