пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

У Центрі (Пункті) європейської інформаці відбувся перший урок на тему «Європа - наш цивілізаційний вибір»

День Знань – дивовижне свято, що відзначається не тільки в Україні, але і в багатьох країнах Європи. Традиційно цього дня відбуваються шкільні лінійки, а у  вузах посвята в студенти.
В цей урочистий день учні 9-А класу, що навчаються у Полтавській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 37, завітали до Центру (Пункту) європейської інформації для того, щоб поговорити про історію Європейського Союзу, про його символіку та про європейські цінності. Урок проходив у формі бесіди. 

Ольгред-Іполит Бочковський
Учні висловлювали свої думки про те, що потрібно змінювати для того, щоб наша держава стала повноправним членом Європейського Союзу. Дізналися вони й про О́льгерда-Іполи́та Бочковського українського соціолога, політолога і етнолога, одного із провідних європейських фахівців з теорії нації та національних відносин першої половини 20 століття. Саме українець Бочковський прогнозував, що національні держави незабаром поступляться частиною свого суверенітету на користь континентальних спілок. І саме Європа, яка була, на його думку, батьківщиною націй, має стати першим таким об’єднанням – «Пан-Європою», союзом незалежних, вільних, різних, проте рівних націй.
До уваги учнів були представлені короткі відеоролики, створені за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, які допомагають зрозуміти, чому Європа є цивілізаційним вибором для українців.
Лариса Лисенко, координатор Центру (Пункту) європейської інформації ознайомила присутніх з сайтом Європейського Союзу. Більш докладно вона зупинилася на розділах сайту «Kids' Corner» й «Teachers' Corner». В цих розділах представлені цікаві методичні та ігрові матеріали, які дозволяють покращити знання не тільки про культуру, історію, географію, символіку країн Європейського Союзу, але й покращити знання іноземної мови. Учні з задоволенням грали в онлайн-гру «Let's explore Europe!».

Можна сказати, що перший урок в Бібліотеці пройшов у дружній та невимушеній атмосфері.
До наступних зустрічей у Центрі(Пункті) європейської інформації.




Немає коментарів:

Дописати коментар