пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Кижкова виставка «La Fête Nationale» відкрилася у Центрі (Пункті) європейської інформації

У Центрі (Пункті)  європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів відкрилася книжкова виставка «La Fête Nationale» (14 липня – Національне французьке свято).
День взяття Бастилії французьке національне свято, що відзначається щороку 14 липня. У Франції воно має назву La Fête Nationale (Національне Свято), а також le quatorze juillet (чотирнадцяте липня). Свято знаменує щорічні роковини з нагоди взяття Бастилії 14-го липня 1789, адже штурм фортеці-в'язниці Бастилії є символом єдності французької нації та примирення усіх французів всередині конституційної монархії, що передувала Першій республіці під час французької революції. Святкування та офіційні церемонії проводяться по всій території Франції. Найстаріший та найбільший парад Європи проводиться вранці 14-го липня на Єлисейських полях у Парижі у присутності Президента республіки, високопосадовців та зарубіжних гостей.
Документи, що представлені на виставці, знайомлять з історичними витоками французького національного свята та з традиціями святкування Дня взяття Бастилії у сучасній Франції.
Виставка діє з 6 по 19 липня.



Немає коментарів:

Дописати коментар