вівторок, 29 листопада 2016 р.

Щорічно 30 листопада в багатьох країнах відзначається Всесвітній день домашніх тварин (World Day Pets)

За європейськими традиціями свої свята відзначають не лише люди, але й домашні тварини.
Кіт Монік, мій домашній улюбленець
Ідея проголошення даного свята була озвучена на Міжнародному конгресі прихильників захисту природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні суспільства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання в людях почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин.
З тих пір свято проводиться щорічно і присвячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших». Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив», які звернені до всіх нас.
Відзначають це свято по-різному. Хтось проводить пікети на захист домашніх тварин, а хтось пригощає своїх улюбленців смачненьким і виконує усі їх забаганки.
За даними опитування, яке провела компанія Research & Branding Group, більша половина жителів України утримує домашніх тварин (57%). Найчастіше українці тримають дома котів (79%) і собак (61%).
За іншими статистичними даними Україна займає дев’яте місце в рейтингу країн, де більше всього людей тримає вдома котів, їх загальна кількість становить 7, 5 млн.
Хоча в Україні цей день не відзначають на офіційному рівні, однак у 57% українців є привід привітати своїх улюбленців зі святом, привернути увагу української спільноти до проблем домашніх тварин, зробити щось заради  покращення їх становища.


Немає коментарів:

Дописати коментар