неділя, 21 липня 2024 р.

Перегляд британської мелодрами "Гордість і упередження"

21 липня 2024 року в Клубі європейського кіно відбувся перегляд британсько-французької мелодрами «Гордість і упередження», знятого за мотивами однойменного твору видатної англійської письменниці Джейн Остін.




Англія, кінець ХVІІІ століття... Події фільму розгортуються навколо родини Беннет, в який виховуються п’ять доньок, котрих турботливі батьки мріють вдало видати заміж, тому ретельно підбирають для них кандидатів із заможних представників місцевої аристократії…

Фільм вийшов на широкий екран в 2005 році. Режисер – Джо Райт. Одну з головних ролей у стрічці виконала відома англійська акторка Кіра Найтлі. 

Їй, напевно, судилося стати актрисою адже вона з’явилася на світ в акторській сім’ї. Це сталося 26 березня 1985 року в передмісті Лондона. Тато й мама майбутньої зірки працювали в одному із столичних кінотеатрів. Ще під час навчання в школі Кіра старанно і наполегливо оволодівала навичками омріяної професії, відвідуючи курси акторської майстерності. У вісім років дівчинка вже дебютувала у кіно, а в одинадцять – приймала участь у дитячих спектаклях, а також виступала на різноманітних сценічних майданчиках столиці. Кар’єра юної акторки стрімко пішла вгору. Їй пропонували ролі в серіалах, історичних мелодрамах, в картинах жанру фентезі. Наприклад, неабиякої популярності актрисі додала роль Елізабет Свон у серії пригодницьких фільмів «Пірати Карибського моря», в компанії чудових Джонні Деппа та Орландо Блума.

Любов до англійської класичної літератури надихнула Кіру Найтлі вступити до одного з столичних гуманітарних коледжів, але через брак часу та постійну завантаженість на роботі, заклад освіти прийшлося залишити, але актриса сподівається, що коли-небудь їй все ж таки вдасться продовжити навчання.

За майже тридцятирічну кар’єру в кінематографі Кіра Найтлі знялася у 59 картинах, але актриса щиро переконана, що все найцікавіше в її творчій біографії тільки-но розпочинається…

Мелодрама «Гордість і упередження» – гарний привід зібратися разом та корисно провести свій час, що і зробили, зустрівши на черговому засіданні, наші шановні глядачі – поціновувачі шедеврів європейського кіномистецтва.   


 

                      










        

Немає коментарів:

Дописати коментар