середу, 1 вересня 2021 р.

Книжкова виставка-інформація «Ірландія – “смарагдовий острів”»

        Нехай ваші кишені будуть важкими,     а серце легким, нехай удача переслідує     вас щоранку та ввечері. 

        Ірландське благословення

    Острів Ірландія, який поетично називають «смарагдовим островом», поділений на дві частини. Більшу з них займає незалежна Республіка Ірландія, а меншу – Північна Ірландія, яка входить до складу Сполученого Королівства. Завдяки рясним дощам ірландські ландшафти відзначаються яскравою зеленню, що виблискує нібито смарагди. Ірландці гостинні і дружелюбні. У вільний час вони люблять їздити верхи і грати в командні ігри: крикет, регбі, футбол… Мешканці краю також полюбляють музику і дружнє спілкування; гарно танцюють – ірландський степ відомий у всьому світі.

    Зануритись у сповнене подіями минуле Ірландії й зазирнути в сьогодення цієї країни допоможе користувачам Центру (Пункту) європейської інформації книжкова виставка-інформація «Ірландія – “смарагдовий острів”». Ознайомившись із представленими на експозиції матеріалами, ви, мабуть, погодитесь, що ірландські міфи і легенди надзвичайно цікаві, а історія країни зберігає дивовижні факти. Бо тут жили й прославляли свою батьківщину поети, драматурги й романісти; красномовні політики; відомі воїни й незламні бунтівники. Серед загальновідомих: Джонатан Свіфт, Бернард Шоу, Джеймс Джойс… 

    Варто знати, що довідник «Книга рекордів Гіннеса» – теж ірландський «винахід». У серпні 1955 року ця Книга вперше побачила світ і незабаром стала бестселером. Сьогодні вона виходить у 40 країнах світу і перекладається приблизно 37 мовами. Сподіваємось, що декого з вас матеріали книжкової виставки навіть надихнуть помандрувати до затишної і гостинної Ірландії.

 Книжкова виставка-інформація діє з 1 по 30 вересня.

    Підготувала Алла Кириленко, провідна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар