середу, 12 травня 2021 р.

 

Привітання з Днем Європи

від учасників євроклубу «NIKA»


    Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Для українців – це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Свято відзначається згідно з рішенням, ухваленим лідерами країн-членів Європейського Союзу на зустрічі в Мілані в 1985 році.

    Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:

формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;

ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;

популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;

залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС;

поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

    Центр (Пункт) європейської інформації вже не один рік співпрацює із шкільними євроклубами Полтавщини. Креативні, веселі, надзвичайно талановиті євроклубівці завжди із задоволенням долучаються до різноманітних заходів, що відбуваються в бібліотеці. 
     До Дня Європи учасники євроклубу  КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області» підготували привітання.  
    Євроклуб «NIKA» існує з 2012 року. Вихованці гуртка неодноразово брали участь у міжнародних проєктах та  Всеукраїнських конкурсах.  Керівник гуртка – Вікторія Олександрівна  Мироненко, вчителька англійської мови.


Немає коментарів:

Дописати коментар