пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

 Онлайн-година спілкування

«Добро починається з тебе»

    Хвилюючою, щирою, вже по-весняному  теплою була онлайн-година спілкування «Добро починається з тебе», яка відбулася в Центрі (Пункті) європейської інформації відділу обслуговування користувачів 25 лютого 2021 року. Гостями онлайн-зустрічі були учні 8-А класу КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради Полтавської області».

     Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, розповіла про історію виникнення волонтерського руху. Зоя Воронянська, відома полтавська волонтерка, розповіла про своє захоплення, яке стало справою життя – вже декілька років вона розмальовує меблі  та передає їх  на фронт, до музеїв, храмів. Розписані нею лавки, табуретки стоять й у шпиталях Дніпра, Києва, Харкова, Полтави, аби поранені переключали свою увагу з болю на щось приємне. А ще вона почала писати ікони. В усіх починаннях волонтерку підтримує її чоловік.  Декілька своїх виробів Зоя Миколаївна принесла із собою. Барвиста табуретка, на якій яскравими фарбами палахкотять чарівні квіти та співає соловейко, вразила всіх своєю витонченою довершеністю та пишною красою.

    Оксана Дейнега,  заступниця директора БФ «Карітас Полтава», ознайомила школярів з основними напрямками роботи фонду, з цікавими та креативними проєктами. Так, пані Оксана розповіла про перший інклюзивний «Сонячний бал» для дітей з синдромом Дауна в Полтаві, про  «Школу Благодійництва»,  в якій вже не один рік навчають ефективно й з найбільшою користю допомагати людям. Вона наголосила, що волонтерство – це особистий вибір кожного і для багатьох, а для неї зокрема, потреба творити добро, допомагати іншим – давно стала щоденною потребою. Школярі уважно слухали, активно ставили запитання. Їх цікавило все: чому жінки вирішили займатися волонтерством, хто надихнув їх на це, з якого віку можна стати волонтером, яким дітям допомагає БФ «Карітас Полтава». Наприкінці онлайн-години і учні, і волонтерки висловили бажання зустрітися ще.  

Центр (Пункт) європейської інформації висловлює вдячність Світлані Павлівні Богодистій, директорці КЗ «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради Полтавської області», за співпрацю.



Немає коментарів:

Дописати коментар