четвер, 25 лютого 2021 р.

 Перегляд та обговорення стрічки «Сніданок у Тіффані»

    24 лютого 2021 року у Клубі європейського кіно відбулися перегляд та обговорення фільму режисера Блейка Едвардса «Сніданок у Тіффані» з чарівною Одрі Гепберн в головній ролі.

    Прем'єра стрічки «Сніданок у Тіффані» відбулася 5 жовтня 1961 року в Нью-Йорку. Екранізація однойменного роману американського письменника Трумена Капоте відразу ж отримала культовий статус, зробила з актриси Одрі Гепберн справжню ікону стилю і задала новий стандарт романтичних комедій.

     Одрі Гепберн народилася в Бельгії, тривалий час жила в Нідерландах, але відомою на весь світ стала в США. Надзвичайно вродлива, витончена акторка для декількох поколінь була еталоном жіночності та прикладом для наслідування. Фільми з красунею-акторкою в головній ролі  ввійшли до золотого фонду світового кінематографа.

    Змістовною, місцями зворушливою, була розповідь про історію створення стрічки «Сніданок у Тіффані» та  акторів, яку підготувала Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.

    Події на екрані викликали то сміх, то співпереживання головній героїні, відчуття ностальгії. Наприкінці фільму в багатьох на очах були сльози. Ніжний, романтичний фільм сподобався всім. Після перегляду стрічки глядачі ще довго не покидали затишну читальну залу. З цікавістю гортали сторінки журналів та розглядали яскраві світлини книг, представлених на книжковій виставці «Одрі Гепберн - принцеса кіно», присвяченій життю і творчості неперевершеної Одрі Гепберн; обговорювали побачене, ділилися враженнями.






Немає коментарів:

Дописати коментар