середу, 18 грудня 2019 р.

Відбувся бук-слем "Мій Кіплінг - найкращий!"

Редьярд Кіплінг, англійський поет і прозаїк народився 30 грудня 1865 року в місті Бомбеї. У грудні 2019 письменнику виповнюється 154 роки. Українським читачам він відомий як автор цікавих оповідань, повістей, поезій.
Більшість з нас розпочинає знайомство з творчістю Редьярда Кіплінга з його казок про хлопчика Мауглі, допитливе слоненятко, Про кішку, що гуляла, як сама знала, про відважного мангуста Рікі-Тікі-Таві та багатьох інших. 

 У 1907 році, коли письменнику виповнилося 41 рік він став лауреатом Нобелівської премії з літератури. Його відзначили «за велику фантазію та зрілість ідей». Редьярд Кіплінг до сьогодні залишається наймолодшим лауреатом Нобелівської премії з літератури.
Українці шанують творчість письменника, тому 20 січня 2012 року у місті Вінниці відбувся перший «Кіплінг-фест», присвячений великому англійцю. Програма включала зустрічі у найбільших вінницьких книгарнях та концерт за мотивами творів Кіплінга. Продовжуючи традицію, започатковану вінничанами, Центр європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів підготував захід у форматі бук-слему. Бук-слем - це книжкове змагання на кращу рекламу кампанію книги.



Учні 5-А класу, які навчаються у Полтавській гімназії № 17 рекламували збірку оповідань Редьярда Кіплінга «Книга джунглів».
Полтавські гімназисти об’єдналися в чотири команди: «Мауглі», «Сімейка Мауглі», «Початок історії Мауглі»та «Шерхан». Кожна команда рекламувала «Книгу джунглів» у трьох змаганнях: 

  • театралізація уривку книги; 

Перший конкурс. Команда "Мауглі"
Перший конкурс. Команда "Початок історії Мауглі"


Перший конкурс. Команда "Сімейка Мауглі"
Перший конкурс. Команда "Шерхан"

  • створення рекламного постера;
  • стоврення командного сторітелінгу «На кого з героїв Кіплінга я хотів би бути схожим. Чому?».

Кінопостер від комади "Мауглі"


Зимовий фантазійний постер від команди "Сімейка мауглі"
Постер "Голівудський красунчик Мауглі" від команди "Початок історії Мауглі"
Постер від команди "Шерхан" - чудовий зразок текстової реклами

Також бажаючі могли переглянути видання «Книги джунглів», що зберігаються у фонді бібліотеки.


Усі команди були надзвичайно креативними. Учасники заходу рекламували книгу трьома мовами. 
Справедливе журі, до якого входили провідні бібліотекарки відділу обслуговування користувачів Світлана Ізмайловська й Алла Кириленко, та Тетяна Костанян, завідуюча відділу документів іноземними мовами оцінили роботу команд такими чином:
  • команда «Сімейка Мауглі» - 44 бали (номінація «Краща реклама англійською мовою»; 
  • команди «Мауглі» та «Початок історії Мауглі» - по 41 балу (номінації «Кращий кінопостер» та «Кращий рекламний танок ведмедя Балу»; 
  • команда «Шерхан» - 39 балів (номінація «За позитивний  образ «поганого хлопця» Шерхана».

Учасники бук-слему отримали призи, які надали партнери Бібліотеки: Полтавський обласний молодіжний центр та Міжнародний освітній центр «Фелісія». Після заходу зап’ястки учнів прикрашали інформаційні браслетики, на яких вказано номери  Національної «гарячої лінії» із запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.  

Нагородження переможців. Інформаційні браслети від ОМЦ та канцелярське приладдя від МОЦ "Фелісія"
Усі бажаючі можуть побачити постери, виготовлені учасниками бук-слему в фойє третього поверху бібліотеки.

1 коментар:

  1. Чудова можливість для креативних дітей розвиватися і зростати. Велика подяка працівникам бібліотеки, центру та педагогам!

    ВідповістиВидалити